tisdag 3 januari 2012

Som gjutet.Under sommaren och hösten har jag samlat på mig en hel påse med fina små skålar och glas att gjuta ljus i, nu har jag provat några av dem. Visst blev denna lilla blomskål tjusig? för att få en elegant liten vaniljdoft på ljusen smälte jag även ner stumpar av nästan utbrunna vaniljljus i stearinet, det gav en lätt doft som blev fin. Förra året när jag gjorde en julkalender här på bloggen gjorde jag ett helt inlägg om att gjuta ljus. Om du är sugen på prova så finns det inlägget här.


(This summer and autumn, I collected a whole bag of nice little bowls and cups from second hand shops and flea markets, now I have made candles in some of them. Isn't this little flower bowl candle nice? To get an elegant little vanilla scent to the candles I melted down some nearly burned-out stumps of vanilla candles in the stearin, it gave a light scent that was nice. Last year when I made an Advent calendar here on my blog, I made an entire post about making candles in cups. If you fancy trying, you can find the post here.)

2 kommentarer:

  1. Det är så flott med egna ljus! Jag har en vännina som jobbar i en bokhandel. I en loppisbutik hittade jag små kaffekoppar med sagoboksmotiv. Jag gjorde ljus av dem till henne i present, som en "litterär" present. Hon blev jätteglad :)
    Hälsningar Sara

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig present! kan tänka mig att hon blev glad :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3