torsdag 4 augusti 2011

De finaste kuverten.

Åh, jag hittade ett sånt underbart papper i veckan! fullt med fåglar och blommor och fjärilar och härligheter, det är så fint att jag inte kan sluta titta på det. Jag köpte ett ark och satt på jobbet en lugn dag och vek kuvert. Tidigare har jag försökt klippa på måfå och använda ögonmåttet när jag gjort kuvert, det är en taktik som jag absolut inte kan rekommendera (om man inte till skillnad från mig har en fin känsla för rakt och snett). Nu köpte jag istället ett snyggt kuvert som jag öppnade upp och använde som mall, det gick tusen gånger smidigare. Vik vik så hade jag en liten bunt med kuvert, smidigt, roligt och väldigt fint. Pappret är köpt på Bookbinders design i Sturegallerian här i Stockholm, definitivt värt ett besök. De har mycket vackra papper och böcker att titta på, och dessutom en väldigt trevlig expedit från Göteborg som har sitt guldhår uppsatt i konstfulla frisyrer. Och hon spelar Håkan Hellström i butiken för att hon längtar efter Göteborg, hur fint är inte det? (För dem av er som inte är bekanta med Håkan Hellström kan jag rekommendera denna låt.)(Oh, I found such a wonderful paper last week! full of birds and flowers and butterflies, it's so nice that I can't stop looking at it. I bought a sheet and sat on my job a quiet day and folded envelopes. Earlier I tried to cut at random and measure with the eye when I was making ​​envelopes, but that is a tactic that I absolutely not recommend (unless you, unlike me, have a fine sense of what's straight and what's lopsided). Now I bought a nice envelope that I opened up and used as a template, it was a thousand times easier. Fold fold, and I had a small stack of envelopes, smooth, fun and very nice. The paper is bought at Bookbinders Design in Sturegallerian here in Stockholm, definitely worth a visit. They have beautiful paper and books to look at, and also a very nice clerk from Gothenburg with her golden hair in artistic hairdos. And she plays Håkan Hellström in the store because she longs for Gothenburg, how nice isn't that? (For those of you curious on Håkan Hellström I can recommend this song.)

7 kommentarer:

 1. Wow, that paper is awesome!

  SvaraRadera
 2. Underbart papper och fantastiskt fina kuvert! Man borde verkligen skicka fler brev, så man fick göra så fina kuvert. Tänk att få ett sånt i brevlådan!

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra ord (!) och vika fantastiska kuvert du har skapat. Tack, tack säger Bookbinders Design

  SvaraRadera
 4. Min kommentar försvann tror jag... Försöker igen! ÅH vad fina de blev! Måste nog köpa med mig lite papper hem själv och klippa och klistra lite... Hittade du något att falsa med som inte är av ben förresten? Mysig blogg!

  SvaraRadera
 5. Tack! :) / Thank you! :)


  Anna/Bookbinders: Vad glad jag blir, tack för det! underbar affär.

  Jenny: Hej, vad kul att du hittade hit! jag blev verkligen inspirerad när jag varit och köpt pappret av dig, tack för det! jag testade att falsa med en linjal först, det gick helt okej, men sen hittade jag en brevöppnare, det var kanon! vikningarna blev lite mjukare än med linjal, antar att det är den effekten man får med fals också? Falsning med verktyg är en revolution för mig som bara brukar använda naglarna när jag gör kuvert, vilken skillnad! Jag måste komma förbi någon dag och köpa mer av det där pappret, så väldigt fint. Tack igen, och vi ses! :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3