tisdag 7 december 2010

Lucka 7: Julbockstupp.


Sjunde december: Julbockar och jultuppa bindes.
Jag hade tänkt binda mig en bock av halm, en sån där fin med långa flätade horn som går ner på ryggen. Det visade sig dock till min stora förvåning vara lättare sagt än gjort att få tag på halm. Jag frågade i en djuraffär om jag kunde få lite kaninhö, men då skulle jag varit tvungen att köpa ett storpack vilket inte riktigt kändes motiverat. Jag tänkte också om jag skulle hitta ett stall att fråga, men att ta mig till ett stall skulle blivit ett projekt i sig som inte fick rum i tidsschemat. Inte kunde jag heller plocka långt gräs, för det gräs som fanns låg under tre decimeter snö. Så jag fick tänka om.Igår skrev jag om julgåvor och inslagningar, och jag tänkte fortsätta lite på det spåret idag. Årets minsta julklapp fick en inslagning i form av en.. ja, först tänkte jag göra det till en "jultuppa" med kam och allt, men när jag gjort den såg den mer ut som en bock.Så jag satte ben på den.
Jultuppsbock? Julbockstupp?Den lilla julklappen ligger i bockens mage.
Ett lite annorlunda sätt att slå in julgåvor på, men icke desto mindre effektfullt!Jag tänker mig att man i alla tider gått efter måttot "man tager vad man haver" i pysselsammanhang. Och lika självklart som halm var för gårdsfolket förr är ju presentpapper i mitt hushåll. Man får ju helt enkelt ta vad man har. Det heter ju att nöden är uppfinningarnas moder. Kanske blir man mer påhittig om man ska skapa efter det man har tillgång till istället för att ränna runt efter en massa saker man inte har. Nåväl, bara en tanke, båda sätten har sin charm. Jag är i alla fall väldigt nöjd med mitt lilla julbockstuppspaket, som inte hade kommit till om jag fått tag på halm.


4 kommentarer:

 1. julen 2010 var då mutanterna kom till stan...

  SvaraRadera
 2. Ja! :) det blir ju mer jul på det sättet!

  SvaraRadera
 3. Nämen den var väl för söt! Hoppas den får hedersplatsen där hemma :-)

  SvaraRadera
 4. Det får den allt! Tills paketet ska öppnas :s kanske elakt att ge bort paket som är så söta att ingen har hjärta att öppna dem?

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3