söndag 5 september 2010
Förarbete: Att skålla plommon.
När man ska göra plommonmarmelad bör man skålla plommonen för att slippa små beska skalbitar i marmeladen. Att skålla något är att lägga det i kokande vatten för att ta bort skalet. När man skållar plommon räcker det med att lägga dem i vatten i 30 sekunder och sen skära ett litet snitt i skalet, då är det lätt att dra bort det. Jag lät dem ligga och ånga av sig lite i en sil innan jag började ta i frukterna, de blir väldigt varma. Skållning av plommon doftar ljuvligt, passa på att smaka det uppvärmda fruktköttet också. Mums.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Äsch, de är inte alls beska!
SvaraRaderaInte? :) Vad bra! De kanske ger lite tuggkararaktär? fast då missar man det roliga i att skålla dem. Tror det beror på sorten och hur hårda skal de har.
SvaraRaderaKlart godast om man tar med skalen
SvaraRaderaSkalen är beska på mina plommon. Nu ska jag testa att skålla!
SvaraRaderaHej. Jag gjorde sylt igår. Skållade väl tvättade och väldigt fina både svenska och japanska sorter. Skållvattnet använde jag som vatten vid kokningen. Var det tokigt gjort. Fick jag med onödiga miljögifter då?Vet du något om det?
SvaraRadera