söndag 5 september 2010

Förarbete: Att skålla plommon.



När man ska göra plommonmarmelad bör man skålla plommonen för att slippa små beska skalbitar i marmeladen. Att skålla något är att lägga det i kokande vatten för att ta bort skalet. När man skållar plommon räcker det med att lägga dem i vatten i 30 sekunder och sen skära ett litet snitt i skalet, då är det lätt att dra bort det. Jag lät dem ligga och ånga av sig lite i en sil innan jag började ta i frukterna, de blir väldigt varma. Skållning av plommon doftar ljuvligt, passa på att smaka det uppvärmda fruktköttet också. Mums.

2 kommentarer:

  1. Äsch, de är inte alls beska!

    SvaraRadera
  2. Inte? :) Vad bra! De kanske ger lite tuggkararaktär? fast då missar man det roliga i att skålla dem. Tror det beror på sorten och hur hårda skal de har.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3