tisdag 14 september 2010

Det godaste man kan göra av blomkål.
Hemma hos min moster och hennes man fick jag smaka det allra godaste man kan göra med blomkål. Det var så gott att jag var tvungen att göra det själv nästa dag. Mina damer och herrar, låt mig rekommendera: Blomkålspuré! Det är jättelätt, man skär bara bort stubben och drar av de grövsta bladen, sen sköljer man blomkålshuvudet och de spädare bladen och kokar dem tills de blir mjuka. Häll av vattnet, och mixa alltihop till en puré och peppra och salta lite. Voila! Min mosters man sa att bladen är det nyttigaste, och de ger en väldigt fin grön färg också. Blomkålspuré är ett perfekt tillbehör, gott, enkelt och nyttigt. Och lite udda.

7 kommentarer:

 1. Åh nu vattnades det i munnen på mig! :)

  SvaraRadera
 2. :) ! Du borde prova, det är verkligen något utöver det vanliga!

  SvaraRadera
 3. åh, det är ju så gott! jag brukar mixa med grädde också, lyxigt värre.

  Svar på din fråga hos mig, jag vet inte vad som gick fel! haha, har aldrig vart med om något liknande, men jag försökte mig på en variant utan socker, och misslyckades uppenbarligen totalt..:p

  SvaraRadera
 4. Oo, låter gott!

  Haha, oj. Undrar vad sockret gör? det kanske binder fettet på något sätt, det såg ju ut som att smöret hade runnit ut.. Det ska jag kolla upp!

  SvaraRadera
 5. Åh gott! Här hemma gjorde vi blomkål- och broccoligratäng med svamp (kantareller och champinjoner) och sojakorv. Mycket smaskigt det också!

  SvaraRadera
 6. Jag är också ett fan av blomkål, speciellt blomkålssoppa är riktigt gott!

  SvaraRadera
 7. Åh, nu fick jag en massa höstmatsinspiration! vad gott allt låter!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3