onsdag 28 juli 2010

Ugnspannkaka.


När man gör en ugnspannkaka gör man bara samma pannkakssmet som till vanliga pannkakor (receptet finns här), men struntar i smöret i smeten. Pannkakan gräddas i smord form ca 40 minuter i 225 grader. Den är klar när den fått fin färg och har stannat. Jag brukar ta ut den och skära ut en tugga för att känna att den har fått rätt konsistens när jag tycker att den börjar se bra ut. Om den blir mörk men inte är tillräckligt fast kan man lägga ett ihopvikt bakplåtspapper över formen för att förhindra att den blir ännu mörkare. Till pannkakan är det gott med tex jordgubbssylt (som det finns recept på här) och för att göra det hela lite nyttigare kan man också göra sig en röd sallad av tomat, paprika, rädisor och balsamicovinäger. Gott gott gott!

10 kommentarer:

 1. vilken god mat du äter! jag är sugen på ugnspannkaka, måste försöka göra en vegansk!

  SvaraRadera
 2. Ja, jättegod :) Det borde väl inte vara några problem med no egg, eller hur? brukar du använda den till det?

  SvaraRadera
 3. ja, det kan jag pröva! jag brukar aldrig använda det när jag gör vanliga pannkakor men det kanske kan behövas i en ugnspannkaka för att den ska bli bra. jag kan baka en och om resultatet blir bra får du komma och smaka! :D

  SvaraRadera
 4. Gärna :) Hur blir dina vanliga pannkakor då utan ägg? håller de ihop?

  SvaraRadera
 5. ja de håller ihop finfint! tror det är typ mjöl, sojamjölk, lite vaniljsocker och lite olja. när jag gör pancakes har jag iofs bakpulver, de behöver nog det för att hålla ihop. men de vanliga tunna klarar sig bra! :)

  SvaraRadera
 6. Hm, konstigt. Pancakes är också gott, men jag tycker att pannkakor vinner i längden. Brukar du göra rårakor eller raggmunk? :)

  SvaraRadera
 7. jag gillar raggmunk men gör det typ jättesällan! och jag har aldrig gjort rårakor. brukar du göra det ofta? för mig vinner pancakes, hands down!!!!

  SvaraRadera
 8. Inte ofta, men jag tycker de är jättegoda! Det blir mest när jag har en riktigt god lingonsylt hemma. Hoppas på att hitta lingon i år så att jag kan göra sylt! Vet du när på sommarn/hösten de är bäst? brukar ni plocka på landet? vet inte om jag har plockat själv någon gång faktiskt, vore så mysigt.

  SvaraRadera
 9. oj, ingen aning om när de är bäst... jag har aldrig plockat lingon, det enda jag brukar plocka på landet ibland är blåbär. det är ju gott det med :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3