tisdag 14 juni 2011

Mårbackas skönhet.


Såhär ser det ut i pelargonhimlen, det är jag övertygad om. Min lilla Mårbackastickling har tagit sig och är nu så fager att det kniper till lite i hjärtat när man tittar på henne. Och hon börjar få ett nytt skott! när jag såg det ringde jag till farmor och berättade att skottet från hennes gamla fina kökspelargoner sköter sig finfint, då blev hon glad. Jag läste förresten att Mårbackor ska toppas kanske tre gånger för att bli buskiga, hur stora ska skotten bli innan man börjar toppa? när ska man börja? Någon som är bra på pelargoner?(I'm convinced that this is how it looks in geranium heaven. My little Mårbacka cutting is doing fine and is now so fair that my heart aches a little when I look at her. And a new sprout is on it's way! when I saw it I called my grandmother and she was happy to hear that the sprout of her lovely old kitchen geraniums are doing just fine. By the way I read that Mårbackas are supposed to be topped maybe three times to become bushy, when should you start? how big are the sprouts supposed to grow before topping? Anyone who knows the geraniums?)

5 kommentarer:

 1. härligt! jag har inga blommor på mina ännu, vad är ditt knep? ;) jag har fegat och inte vågat toppa mina alls... men tycker de tjockar på sig ändå. får väl se om någon annan som vet svarar!

  SvaraRadera
 2. Haha, jag vet inte! Den började verkligen blomma på en gång! jag tror det var för att moderplantan var på gång att börja blomma och sticklingen hade det i kroppen. Hur stora är dina? Man vill ju inte toppa för tidigt heller, de ska ju få lite höjd med. Och så länge de tjockar på sig låter det ju bra. Ja, hoppas någon som vet svarar oss nyblivna och oerfarna pelargonföräldrar! ;)

  SvaraRadera
 3. The pink of your geraniums is lovely!

  SvaraRadera
 4. Jag kom precis på en sak som jag läste för ett tag sedan, som gällde övervintrade pelargoner (tror jag?) och det var att de blir tjockare om man tar bort de första blommorna om de börjar blomma tidigt... För att blomningen tar för mkt energi tydligen? vet dock inte om det gäller sticklingar också... Mina sticklingar är ju ganska stora nu, ska försöka ta bilder om det slutar regna snart :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3