söndag 3 april 2011

Ungdomsböcker.Jag är väldigt inne på ungdomsböcker för tillfället. När vi kommer tillbaka till universitetet efter praktiken om några veckor väntar en kurs i barn- och ungdomslitteratur, kanske är det den som ligger där och hägrar. Jag är så sugen! Jag älskar att jag har en så god anledning att plöja ungdomsbok efter ungdomsbok, som lärare måste man ju hålla sig uppdaterad! Just nu är jag helt inne på Katarina von Bredow. Vilka skatter hennes böcker är! Realistiska men ändå storslagna i det lilla. Och många tankegångar känner man igen sen man själv var där för några år sedan. Jag älskar vuxna som inte glömt hur det var. De är värdefulla.(I am very into young adults books at the moment. In a few weeks when we come back to the university after practice we have a course in children's- and youth literature, perhaps it's because of that. I'm looking forward to it so much! I love that I have such a good excuse to read book after book about young adults, as a teacher I have to stay up to date in youth literature! Right now I'm hooked on Swedish writer Katarina von Bredow. What treasures her books are! Realistic but still grand in the little. And some ways of thinking you might recognise from yourself a few years ago. I love adults who haven't forgotten how it was. They are worth much.)

2 kommentarer:

  1. jag tycker om att läsa ungdomsböcker, speciellt maria gripes och michelle magorian. det är som att man förstår sina ungdomsår på ett annat sätt, det blir ett annat perspektiv och jag gillar att de är någon slags enkelhet men ändå jordnärhet. om du förstår.:)

    SvaraRadera
  2. Jaaaaa!! Jag älskar båda dem. Ja, visst är det så! jag tycker att man liksom känner tonåringen i sig och kommer närmare henne när man läser såna böcker. Det är så fint. Jag förstår precis vad du menar, jag tilltalas också väldigt mycket av det. Jag tänkte skriva c-uppsats i höst i litteraturvetenskap på något ämne som har med ungdomslitteratur att göra, ser fram emot oerhört att verkligen få gotta ner med för att göra research :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3