tisdag 1 februari 2011

Hjälp.


Jag behöver hjälp. Det här är min symaskin. Jag har köpt ett bord på secondhand som ska bli symaskinsbord, jag ska måla om i det lämplig färg, men jag kan inte bestämma mig för vilken färg jag ska välja!

Hjälp mig, vad tycker ni? Bordet har metallben och träskiva som jag tänkte måla i samma färg och en utdragsskiva som jag tänkte ha i en kontrasterande färg, alternativt något ur samma skala som resten av bordet. Symaskinen är gulgrönvit och väggen bakom bordet är vaniljvit. Granne med bordet står en grön sammetsfåtölj från 30-talet.

Jag har funderat på olika gröntoner men är också lite sugen på mörkrosa. Jag vill att det ska se friskt och vårigt ut, men jag är inte rädd att ta ut svängarna. Det viktigaste är väl egentligen att min snygga symaskin kommer till sin rätt. Förslag?

4 kommentarer:

 1. grönt e skönt, d vet du! :-*

  SvaraRadera
 2. åh, vi har likadan symaskin!:)
  hmm. rött är väl komplementfärg till grönt, så en nyans av någon rosa till beigegönt borde ju funka finfint och framhäva pärlan till symaskin litegranna?.. svårt det där.. lycka till!

  SvaraRadera
 3. ljusblått med en klarblå bordsskiva? Eller det kanske skär sig lite för mycket? :) Eller ljusrosa med lila bordskiva?

  SvaraRadera
 4. Focker: Ja, visst är det det! :) :-*

  Emmie: Världens bästa symaskin! :) Jag har fått min från mormor, vad kommer din ifrån? Ja, precis. Fast jag vill ändå inte att fokuset ska vara på bordet, vilket jag kommit på kanske blir fallet om det sticker ut mycket från den omgivande färgskalan. Ska fundera lite till. Jättesvårt, fast roligt! tack!

  Anna: Det vore härligt! Tror dock inte att det passar in riktigt i mitt sovrum bara, har lite mer åt gröntish/rosa som accentfärger. Fast det lät bra fint, får komma ihåg det till kommande projekt :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3