fredag 3 december 2010

Lucka 3: Julabrev.


Tredje december: Julabrev kan köpas.Jag köpte så fina julkort på loppis i somras, en hel härlig hög med tomtar och rävar och snö. Tyvärr kan jag inte komma ihåg var jag har lagt dem. Efter att ha letat igenom både alla troliga och otroliga smarta ställen var jag dock tvungen att inse att de nog får bli julkort till en annan jul. Det var väl typiskt? Nåväl, inget att hänga läpp över. Julabrev står på schemat, och julabrev ska det bli! Utrustad med ett paket papp i olika färger, några tändsticksaskar och julfrimärken satte jag igång.Tändsticksaskar är roliga att pyssla med. Det här var en snygg mellanstorlek som jag hittade i mataffären. Jag klistrade på en bakgrund av papp och klippte sen ut bitar som jag testade att lägga på olika sätt.En ängel vid lägerelden kanske?
Innan man limmar kan man testa så att det ser snyggt ut. Man kan även markera lite löst med en blyertspenna var kanterna ska vara så att det är lätt att återskapa motivet när man satt klister på bitarna.Det fick bli en ängel i en Harry Potter-pose!Baksidan blev en mildare variant.Jag tycker mycket om djur. Så jag gjorde en uggla....en tiger....och i tidningen hittade jag en fin varg jag klippte ut. Den fick sällskap av granar som den kunde smyga bland. För den som gillar den här bilden så finns den i onsdagsnumret (1/12) av DN på sidan 17. I tidningen finns ofta fina bilder på djur man kan använda.


Till exempel ett gäng juliga får.Jag gjorde kort av papper som jag dekorerade lite lätt med prickar och en ram. Sen klippte jag ut små kort av hörnen, så att bården bara kom på två sidor.Kortet la jag i tändsticksasken. Lite lagom mystiskt när mottagaren öppnar sitt paket och inte hittar avsändare förrän tändsticksasken öppnas.Det är trevligt när det ligger en liten hälsning i asken. Jag tycker att det är fint att slå in askarna i brunt papper och skriva adressen på, men man kan ju ta precis vilket presentpapper man vill. Kanske även med en matchande adresslapp? Man får dock passa sig så att man inte använder så mycket plats att inte julfrimärkena får plats, till de här korten behövs det dessutom två märken.

7 kommentarer:

 1. magiska harry-änglar på asken är ett vinnande koncept!

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag blev också väldigt nöjd med den! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Jag gillar får och ugglor och har adressen
  c/o Vänerlöf
  Kungshamra 31:1204
  17070 Solna

  .. om du skulle få för dig att du fick ett kort över ;)
  KRAM!

  (Din adventskalender är bäst!)

  SvaraRadera
 4. Haha! :) Det kan hända! ;)
  Ska du inte komma över och julpyssla lite nåt tag då? Kram! (och tack, vad glad jag blir!)

  SvaraRadera
 5. Värsta roliga idén! Får man betala extra till posten för "brandfarligt innehåll"? Näääää... kram

  SvaraRadera
 6. Jättefina! Och jag kan garantera att mottagaren blir glad! ;)

  SvaraRadera
 7. Anna: Det hoppas jag verkligen inte! :) hoppas de kommer fram i all stillhet. Kram!

  Emma: Tack! hehe, vad bra att du tror det, det är ju liksom det som är meningen ;)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3