fredag 17 december 2010

Lucka 17: Ölprov.


Sjuttonde december: Julölet får provas.Den nionde december skrev jag ju om att julölet skulle vara färdigt, nu idag får man också prova det. Som jag skrev då så är julöl en mörk lager som smaksätts med olika kryddor, så jag tänkte idag göra min egen variant och testa att smaksätta öl med julsmaker. Som smaksättningsöl har jag använt mig av Carlsbergs alkoholfria, den är visserligen ljus, men väldigt god tycker jag. Smakerna jag provade var kanel, pepparkakskrydda och malen ingefära.Kanelölen såg ut som en riktig cappuccino! den var faktiskt rätt god också, kanelen gav en varm och mjuk smak, lyckad kombination.

Betyg: 3 av 5Pepparkakskrydda i öl var en riktigt misslyckad upplevelse! usch usch usch vad illa det smakade. Jag kanske hade kryddat för mycket, men det blev en hård smak som tillsammans med det kalla ölet kändes som något ska ska vara varmt men som stått framme över natten. Nejliksmaken var väldigt framträdande, det var kusligt.

Betyg: 0 av 5
Här kommer testets riktiga vinnare: ingefära! Den passade perfekt till den ljusa lagern, det blev en sötsyrlig dryck med ett litet sting i. Väldigt fin smak, det här rekommenderar jag! Man ska nog inte ha för mycket malen ingefära dock, så man får prova sig fram så att det blir lagom. Jag kan också tänka mig att färsk ingefära i bitar är gott i öl. Fräscht, mmm!


Betyg: 5 av 5

5 kommentarer:

 1. Jag har aldrig ens kommit på tanken att smaksätta ölen! Ska definitivt provas!

  SvaraRadera
 2. Det var jättekul faktiskt! Smaksätta öl är kanske inte det första man tänker på att göra, men när man tänker efter är ju julöl bara smaksatt öl. Ganska likt glögg egentligen, det är ju kryddat vin :) jag ska absolut göra det igen!

  SvaraRadera
 3. åh, i england kan man köpa det godaste ölet jag någonsin druckit, som är just ingefärsöl!

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen jättegott, jag blev förvånad! Klockren kombination!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3