söndag 17 oktober 2010

Raggmunk med lingon.


En av mina nya standardluncher är raggmunk. Alltså pannkaka med potatis i som serveras med lingonsylt, mycket enkelt. Smeten är perfekt att förbereda och låta stå i kylen om man vet att man kommer komma hem och vara hungrig, t.ex. om man gått på promenad eller tränat. Jag använder pannkaksreceptet man hittar här, sen river jag ner tre eller fyra potatisar på den grova sidan av rivjärnet. Den här gången tog lingonsylten slut mitt i måltiden, men lyckligt nog hade jag en liten låda lingon i frysen. De tinade jag upp på plattan och mosade ihop lite med en svätt vatten och lite socker.



Jag tror aldrig jag har gjort lingonsylt förut faktiskt. Jag blir inte heller riktigt klok på vad skillnaden mellan lingonsylt och rårörda lingon egentligen är (mer än att rårörda är godare). Nu värmde jag ju upp lingonen för att de skulle tina, men de kokade ju inte. Räknas det fortfarande som rårört då månntro? Gott blev det i alla fall.

1 kommentar:

  1. tjo! Skillnaden är att man ej kokar rårörda. De är helt enkelt bara mosade lingon med socker!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3