onsdag 13 oktober 2010

Kaosgarderob blir feng shui-garderob.


Det här är min kaosgarderob. Ikea-kassar innehållande grejer och smutstvätt står staplade på varandra i en salig röra. Vill man ha fram en grej måste man plocka ner alla. Det är svårt att stänga dörren, men nästan ännu svårare att öppna den utan att något ramlar ut.Problemet med den här garderoben är att den varken har hyllor eller stång, samt att djupet är mindre än standardmåtten för trådbackar och liknande, så det är svårt att hitta något som passar. Jag bestämde mig för att sätta in en stång och köpte skruvkrokar på Clas Ohlsson (5 för 15 kr) för att hänga upp snören i som jag kunde hänga stången i.Så det blev till att ta fram borrmaskinen....innan jag kom på att borrmaskinen faktiskt är en skruvdragare och att jag inte har några borrar till den. Så det fick bli den mekaniska borren istället, funkar lika bra.Fast det funkade inte så bra. Det var svårt att borra i garderobens tak och hålet blev ojämnt.
Så jag slutade upp med det och tänkte om.På sidorna i garderoben finns hål som man kan sätta små bits i som håller en hylla på plats. Jag klippte av en plugg och petade in bitarna i hålet.På så sätt fick skruvöglan något att fästa i och det var lätt att sätta den på plats.Jag hade ju tänkt sätta krokarna i taket för att hänga snören i som jag kunde hänga en stång i. Tills vidare bestämde jag mig för att testa med ett snöre som stång istället. Jag tvinnade ett tjockt linsnöre som lina.Det blev dock ändå för tunt, så jag gjorde om fast fyrdubbelt, och gjorde dessutom tre såna tvinnade trådar så att det verkligen ska hålla. Jag satte knutarna på olika sidor för att fördela belastningen på dem.


Sen hängde jag upp en sån här hylla från Ikea. Den heter Skubb och kostar 79 kr.Och efter mycket slit och rensning blev det till slut feng shui i garderoben. Strykbrädan har plats att stå och det finns plats att hänga kläder som är påbörjade men inte smutsiga. I hyllan la jag kläder som ska tvättas, lite färgsorterat för att ge bra översikt och göra det lätt sen när man ska ta dem. På understa hyllan la jag saker som ska sys om eller är trasiga, och under hyllan ställde jag en låda med trasor och de ihopvikta Ikeakassarna. Vilken förändring, äntligen har jag fått lite struktur på garderoben! Den rymmer ju inte lika mycket skrot längre, men skrotet kan lika gärna vara i källaren. Phu vad bra det känns, framförallt i samvetet som varit lite dåligt sen jag lät garderoben bli skrotupplag. Nu känns det bra igen.


3 kommentarer:

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3