onsdag 18 augusti 2010

Sångfrökens trollbrygd.Jag har fått ont i halsen och faktiskt (jag skrattar åt mig själv när jag inser med vilken triumf jag skriver detta) lite feber. Lite obekvämt men samtidigt lite mysigt. Det är skönt att ta det lugnt och ge sig själv tillfälle att vila och läsa och göra allting reducerat och långsamt. Min sångfröken på gymnasiet gav mig ett bra recept på en trollbrygd mot ont i halsen och heshet, den har jag gjort ikväll. Den innehåller ingefära som är bra mot inflammationer och river lite i halsen, citron som ger fina c-vitaminer och lite syrlighet, samt honung som lenar och mjukar upp de stackars stämbanden. Jag brukar alltid dricka den här drycken när jag är förkyld, jag tycker att den hjälper väldigt bra. Den smakar rätt starkt, men det har en uppiggande verkan. Innan man vet ordet av har man gått från kraxig kråka till sångfågel.


Sångfrökens trollbrygd

en kopp te (jag har Earl Grey)
1-2 cm ingefära (beroende på hur modig man är)
saften från en halv citron
honung efter behag

Hacka eller riv ingefäran fint och häll i teet. Om man inte är förtjust i lösa bitar fungerar det fint att lägga bitarna i en tekula och ha i muggen. Pressa i citronen och rör i honungen. Drick, njut och bli frisk!

3 kommentarer:

 1. Härligt! Jag har läst att man ska akta sig för mjölk i teet också, för då blir man slemmig, och det nåt man ju helst vill undvika.

  SvaraRadera
 2. Åh, poor thing. Inte ska du vara sjuk! Du får krya på dig, och framförallt tills på söndag :)

  SvaraRadera
 3. Linn: Ja, jag har hört något om det också! Det jag funderar på är om man borde undvika att dricka mjölk överhuvudtaget när man har ont i halsen eller om det just är när man värmer den i te.. har du hört något om det med?

  Naomi: Tack så mycket :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3