söndag 15 augusti 2010

Björnbär- och persikopaj med citron.








Den här pajen är helt fantastisk. Alla som har smakat den har blivit helt förälskade i den. Det är något speciellt med blandningarna, det söta inuti med persika och björnbär och den syrliga citronsmaken i själva kakan. Konsistenserna är spännande, den har både knäckig kant av råsockret och kladdigt innandöme med persika som riktigt smälter i munnen. Den är helt enkelt ljuvlig. Jag tror att en av hemligheterna med den är att den får vara inne i ugnen i en hel timme. Saker blir oftast bättre när de får ta lite tid. Och i det här fallet är den garanterat värd sin väntan.


Björnbär- och persikopaj med citron

150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 knapp tsk bakpulver
rivet skal av en citron
saften från en halv citron

200g björnbär
en persika
rårörsocker


Blanda smöret med sockret och äggen, häll därefter i mjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronskal och citronsaft. Smeten blir något mellanting mellan kladdig deg och smet i konsistens, häll i den i en smörjd och bröad kakform. Dela persikan i kuber, sprid ut dem över kakan och tryck ner dem lite i smeten. Häll över björnbären och fördela dem jämnt. Strö över rårörsocker. Ställ in kakan ugnen i en timme på 150°. Serveras med fördel med vaniljglass i goda vänners lag!

2 kommentarer:

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3