torsdag 15 juli 2010

Fool.





Fool är en trevlig engelsk efterrätt som faktiskt har anor så långt tillbaka som till 1500-talet. I min fool har jag bytt ut den vispade grädden mot turkisk youghurt och strösockret mot rörsocker. Denna fool blir söt utan att vara för söt, bären kommer till sin rätt och yoghurten ger en frisk och god smak. Jag använde hallon och blåbär men man kan ta precis vilka frukter eller bär man vill. Det enda som spelar roll är själva mosandet. I love England.

5 kommentarer:

  1. Fool i all ära men tacka vet jag amerikat

    SvaraRadera
  2. Det är ju världens roligaste namn alltså, fool! Vadan namnet liksom?

    SvaraRadera
  3. Jag läste att det kommer från det franska verbet fouler, alltså att mosa eller pressa. Sen är det väl en anglofiering på det :) Jag läste att någon hade sagt att eftersom England har så typ milda och blida efterrätter så måste de i alla fall krydda upp det hela med lite roliga namn.. hehe.

    SvaraRadera
  4. Haha! Alltså en av mina personliga favoriter (namnmässigt) är jam roly-poly. Det sjukaste tycker jag är spotted dick! Helt absurt, tror det är ngn kaka med russin i.

    SvaraRadera
  5. Jam roly-poly låter väldigt roligt, måste kolla upp vad det är! Haha, ja, verkligen. Hur tänkte de då liksom?

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3