onsdag 28 mars 2012

Silke och regn.

Det regnar idag. Vi sitter inne och kurar ihop oss i eftermiddagslugnet, allt dagens arbete är utfört. Jag har klätt mig i ett hav av svepande ljust silke, lent och mjukt. Moder Mårbacka har vaknat ur vintersömnen och ska snart toppas. Vi lyssnar på Bob Dylan, någon gammal glömd inspelning där han skrattar och hostar mellan låtarna. Jag dricker Earl Grey och läser Selma Lagerlöf. Livet är bra fint.


(Silk and rain.
It's raining today. We are huddeling up inside in the slow afternoon, all the day's work is done. I dressed myself in a sea of ​​flowing light silk, soft and smooth. Mother Mårbacka have awakened from her winter sleep and will soon be pruned. We listen to Bob Dylan, to some forgotten recording in which he laughs and coughs between the songs. I drink Earl Grey and read Selma Lagerlof. Life is good.)

2 kommentarer:

  1. Jag känner verkligen att vår plant-salong på Citykonditoriet kommer att hjälpa mig att fylla ett tomrum i mitt liv- ett tomrum som behöver fyllas med sådant som är grönt och som växer i jord... och det är så fint att jag ska få en Mårbacka-stickling av dig, den kommer att vårdas ömt! Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir Sara! :) jag tror att du verkligen kommer att tycka om att ha växter. Jag tycker att det är underbart. Dels för att det är roligt att pyssla med dem och för att de är vackra, men också för att det blir så väldigt hemtrevligt med grönt i fönstret! och Mårbackan är ju också en fin gammal kulturväxt! :) det känns fint att få ge dig en! och trevligt byte mot Jerusalem, jag håller på att läsa den nu, hittills är den helt underbar! jag älskar mystiken i Selma Lagerlöfs böcker! och så utspelar det sig ju i Dalarna, mitt hjärtelandskap. Förresten, apropå Mårbacka: jag brukar ge mina nya sticklingar vackra gamla flicknamn, fundera ut ett till din! min första (som nu är min moderplanta som alla andra kommer ifrån) heter Valborg efter farmors mamma, en annan Gertrud efter farfars mamma. Det är trevligt att namnge sina växter tycker jag, då blir det liksom som att man får en annan sorts relation med dem. Har du något fint namn på lager? Jag ser jättemycket fram emot blomträffen!! KRAM!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3