söndag 6 mars 2011

Om att göra om.




När min bror hörde min entusiasm över att göra om denna secondhandtröja tyckte han att jag var galen. Att förstöra en fullt fungerande tröja? Det är spännande hur man ser olika på kläder. Min bror är kock, han ser det förmodligen inte som synd att förstöra en fullt fungerande morot genom att använda den i en gryta. Jag tror knappast heller att han undviker att använda grädde i såsen för att grädden ju är fin som den är. Självklart går tröjan att använda som den är, men den känns mycket mer jag efter att jag spenderat en kväll med att sätta dit ett monster på den. På samma sätt som maten man lagar kan kännas mer personlig än ingredienserna. Kläder kan vara ingredienser också. Det tycker jag är en inspirerande tanke.




(When my brother heard my enthusiasm about remaking this second hand sweater he thought I was crazy. Destroy a fully functional sweater? It's interesting how people think differently on clothes. My brother is a chef, he probably doesn't think it's to destroy a fully functional carrot by using it in a stew. And I don't think he avoids using cream in sauces because the cream is so fine as it is. Of course, this sweater can be used as it is, but it feels a lot more me after I spent an evening making a monster on it. Just as the food we cook might feel more personal than the ingredients. Clothes can be ingredients too. For me that is an inspiring thought.)

4 kommentarer:

  1. så nedrans fin!
    och kloka tankar.

    SvaraRadera
  2. Haha å gud vad fin Anna!

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar! Älskar att monstret vill äta upp örnen. ;)

    SvaraRadera
  4. Tack alla, roligt att höra att fler än jag gillar monster! :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3