måndag 24 januari 2011

Kryddig köttfärssås utan kött.



MM vad den här pastasåsen blev god! Jag har blivit betydligt mer generös med kryddorna sen jag blev vegetarian, det tackar smaklökarna för. Basilika, peppar, salt, spiskummin, paprikapulver, och så parmesan på toppen. Mm. Underbart. Smakar nästan kött, fast på ett bra sätt.

Kryddig köttfärssås utan kött.
Två portioner.

en gul lök
två morötter
en förpackning Ica eco tomatsås med basilika
sojafärs
fyra champinjoner
en halv buljongtärning
salt, peppar, basilika, spiskummin och paprikapulver
sesamfrön
parmesan

Finhacka lök och morot och stek på medelvärme tills de fått fin färg. Strö över (torkad eller färsk) basilika. Koka upp vatten i en kastrull med den halva buljongtärningen, häll i spiskummin och paprikapulver och tre nävar sojafärs och låt sjuda i två minuter. Dra av från plattan och låt stå en liten stund. Sila färsen och häll den sen i stekpannan. Häll på pastasåsen och hackade champinjoner, krydda med salt och peppar och låt stå och småputtra medan du kokar pasta. Häll i sesamfrön och parmesan efter smak och garnera med basilikablad. Klart!

4 kommentarer:

  1. Mums va gott! Jag vill komma hem till dig och äta all din goda mat! :)

    SvaraRadera
  2. Haha, du är välkommen! :) På villkor att du tar med dig efterrätten förstås.. ;)

    SvaraRadera
  3. Anna! Jag glömde kommentera på ditt inlägg om dessertbuffé, men alltso, w o w, om du orkar gå dit en gång till så pls gör det med mig nästa gång jag är i staden! :DDD

    Och det här med kryddor! Tycker att det är lite av vegmatens svaghet, att man ofta behöver krydda så mycket. Hur gör man vegmat som smakar mycket utan överkryddning? Alltså, jag tvivlar inte på att din färssås är grym, men jag tycker zom zagt att kryddningen kan stå ivägen för vegoo i allmänhet. Eller hur ska jag formulera det här.

    SvaraRadera
  4. Den här verkar schysst, skall jag pröva!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3