måndag 22 november 2010

Grankrans till dörren.


I eftermiddags gick jag och mamma upp i skogen för att samla granris till en dörrkrans.Jag är så kär i min nya jacka och mina nya skor.
De håller mig varm och jag kan röra mig, det är inte alltid det är så på vintern.Vi klippte några granruskor....och en bukett blåbärsris. Den kommer börja blomma inne i värmen!Vad fint det är när man har små lampor i fönstren som hälsar en
välkommen när man kommer hem!Till kransen använde jag grön ståltråd. En liten rulle kostar på Weibulls 60 kronor, denna spole kostade på Weibulls 19 kronor. Jag förstår inte logiken, men jag tackar och tar emot.Först tänkte jag göra en rätt tjock krans, så jag band hela ruskorna.Det visade sig dock bli svårt att få snygg form på den med så mycket stadga i grenarna,
så jag bytte strategi..Och satsade på såna här småkvistar istället.
Jag byggde på dem en och en och lindade hårt med ståltråden..Tills jag fick en sån här girlang.
Jag gjorde den lång och lindade den sen om sig själv för att få den tjockare.Då blev det såhär.Jag lindade kransen med rött band....och stack in några fina toppskott här och där....och lite annat smått och gott, som kanel....och muskotnöt.
Den limmade jag fast.Det blev en riktig doftsensation!
Grankrans med dekorationer av kanel, muskotnöt, nejlikor, lagerblad, limeblad och torkat apelsinskal.Och fint blev det på dörren. Kul!

8 kommentarer:

 1. fint! torkade du apelsinskalen själv? har inte riktigt vågat mig på det än...

  SvaraRadera
 2. Tack! Det var min mamma som plockade fram dem ur en burk, men jag tror att hon har torkat dem själv. De hade rullat ihop sig till små fina rullar och doftade ljuvligt.

  SvaraRadera
 3. ni är såna hardcorepysslare! word!

  SvaraRadera
 4. Det kändes faktiskt lite hardcore när jag föreslog mitt i myseftermiddagsfikat att vi skulle gå ut i snöskogen och hämta granris, men sätter man bara igång är det ju ingen stor grej ofta :)

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Sista kommentaren måste ju vara ett skämt?!

  SvaraRadera
 7. Trollkatt: Jag hoppas det, tråkig stil. Jag tog bort den nu :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir så glad <3

Thank you for leaving a comment, that makes me so happy <3